Skip to main content

Dynamisch Bewegen

Een andere kijk op fysiotherapie

Dynamisch Bewegen® is een bewegingsmodel gebaseerd op tientallen jaren werkervaring en studie van vakliteratuur op het gebied van Dynamische Systeemtheorie, evolutie, motorische ontwikkeling en bewegingscoördinatie.

Dynamisch Bewegen®

Uitgangspunt van Dynamisch Bewegen® is dat het bewegingssysteem als een zelforganiserend dynamisch systeem werkt. Het resultaat van deze zelforganisatie is bewegingscoördinatie. Voorwaarden voor de zelforganisatie zijn beweeglijkheid en bewegen. De kwaliteit van bewegingscoördinatie is daarom afhankelijk van bewegingsmogelijkheden. Het gecoördineerde bewegen zorgt ervoor dat structuren elastisch en dynamisch blijven.

Dynamisch Bewegen

Bewegingsadvies

Een individueel bewegingsadvies Dynamisch Bewegen® is een benadering op maat.

Coördinatielessen

Regelmatig bewust en actief werken met je lichaam op basis van het bewegingsmodel Dynamisch Bewegen®.

Opleidingen

Maak kennis met het bewegingsmodel Dynamisch Bewegen® 

Verdieping

Literatuur

Met het boek "Dynamisch Bewegen: een bewegingsmodel" en het daarin beschreven bewegingsmodel Dynamisch Bewegen® werkt de auteur een radicaal andere visie uit op het menselijk bewegingssysteem. 

Boekrecensies

Barbara Habekotté (Bioloog, WUR)

Wil je echt meer inzicht krijgen in het beweegsysteem, als leek of als professional, dan is dit boek een aanrader. De schrijfster heeft namelijk brede ervaring opgedaan door het werken met verschillende doelgroepen en in verschillende disciplines zoals beschreven op haa...

  Contact

  Molenweg 208
  6543 VK NIJMEGEN

  T: +31 (0)6 29393435 (Nederland)
  T: +43 (0)664 93315393 (Austria)

  E: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.